Hagymás hajpakolás
Még Takács Nóra videójában láttam az alábbi hajpakolást, azonban hiányoltam belőle a személyes tapasztalatot, hogy szebb lett-e a haja tőle. Tehát az ő bemutatása kifejezetten a szagra vonatkozóan született. Nos, megcsináltam a hajpakolást, így ez a bejegyzés az elkészítéstől kezdve a hajam állapotát illetően is kiterjed mindenre.
A hajpakolás hozzávalói:
1-2 nagyobb fej hagyma
Kb. fél liter víz
(akinek van otthon, az fele-fele arányban keverheti a hagymalevet ricinusolajjal az alábbiak szerint: 2 ek ricinus olaj és 2 ek hagymalé)
Elkészítés menete:
Megpucoljuk a hagymákat, apróra vágjuk vagy lereszeljük. Ezután pürésítjük a kb. fél liter langyos vízzel (hagyma mérettől függően). Leszűrjük a levét, amire szükségünk lesz. (Azért érdemes leszűrni, mert a hagymadarabok beleragadhatnak a hajadba és elég nehéz őket kiszedni! - a szerk.)
A hagyma áldásos hatásai:
Heti 2-3 kúrával az alvó hajhagymák feléleszthetők, a hajhullás is javul, ezért érdemes télen is használni a megoldást. A hajat puhává és csillogóvá varázsolja, megerősíti a hajszálakat. Ajánlott gyenge, vékony szálú hajra, de akár normál és zsíros hajúak is használhatják. A vöröshagyma vitaminjai: kalcium, foszfor, kálium, magnézium, nátrium, vas, réz, cink és c-vitamin. Számottevő B1 B2, B3,B5, B6, folsav, biotin és E-vitamin.
Így tedd fel a pakolást:
Miután elkészültél és a kezedben tartod a hagyma levét, alaposan kend be vele a fejbőröd, majd egyengesd el a hajvégeiden is. Tegyél rá egy nejlon réteget és azt is tekerd be törölközővel, majd hagyd állni egy órát (zsíros haj esetén 2-3 óra is ajánlott).
Az idő lejárta után a hajad alaposan mosd meg. Reggelre nyoma se lesz a hagyma szagának.
# Személyes tapasztalatok:
A hagymát megpucolás után elkezdtem a kisebb lukkal rendelkező oldalon lereszelni, de ajánlott szerintem a nagyobbal csinálni, hamarabb meg leszel vele. A fél liter vizet soknak találtam. 2,5 dl-t tettem hozzá, ami hagymával együtt 3 dl lett.
A recept nem írja, de hagytam állni egy órát. Néha-néha kanállal megkevergettem és kicsit nyomkodtam a hagymákat is, hogy a leve kijöjjön. Ezután szűrtem le és a száraz hajamra felvittem, alaposan bedörzsöltem a fejbőrömbe. Aki akar, fele-fele arányban rakhat hozzá ricinusolajat. (Nem kell megmosni előtte a hajad, akkor csináld, mikor egyébként is hajat mosnál és az se árt, ha reggelig vagy másnap délutánig már nem mész sehova - a szerk.)
Egy órát volt a fejemen a hagymalé, bár nekem is zsíros a hajam. A szaga az valami borzasztó volt. Utána rendesen hajat mostam, balzsamoztam, mint mindig. Most már nem nagyon érezni a hagymát. Reggelre tuti nem lesz semmilyen szaga.
A hajam puha, enyhén láthatóan fényesebb is lett. Hajhullás ellen használók szerintem később fogják észrevenni a javulást. Az eredmény biztató, ajánlom mindenkinek legalább egyszeri kipróbálását. Ez a házi praktika nálam 5-ből 3 csillagot kapott, mert a hagyma szag nehezen bírható.
Ha kipróbáltad, írj hozzászólást! Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!